2010. június 23., szerda


Éder mester asztalosműhelyében a sok szerszám, festék és ecset között hogy, hogy nem egyszer csak életre kel egy piciny apró fiúcska, Pumukli.
Vörös haja égnek áll, rettentő kíváncsi és rettentő neveletlen. Éder apó kénytelen kezelésbe venni, az egyébként csak számára látható kis emberke nevelését.
A műhely látogatói, a szomszédok és barátok csak bizonyos tárgyak gyanús "önmozgását", érthetetlen jelenségeket vesznek észre, de arra senki sem gondol, hogy mellettük, felettük, alattuk, rajtuk egy pici manócska ugrál, bujkál. Pumukli felfedezi magának a világot, megismerkedik a macskával, egérrel, tűzzel és vízzel, autóval, de elkíséri a mestert a hegyekbe, a horgászatra, és megtanulja, mi az hogy zene, mi az, hogy segítség, mi az hogy karácsony.
A sorozat végén Pumukli a fejlődésben odáig jut, hogy asztalos akar lenni, de ki hiszi el ezt ennek a kópénak? Mindenki ismeri ezt a kis koboldot: szemtelen, rosszcsont és igazi bajkeverő, pedig nem akar rosszat. Az a fránya kíváncsiság az oka, hogy mindig sikerül valamilyen kalandba cseppennie.
Szerencsére a kis kobold háziura arany szívvel és sok türelemmel viseli csínytevéseit.
Hiába, ezt a kis manót mindenki szereti!
forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Pumukli

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése